SJÄLVBÄRANDE RÄCKEN


Självbärande glasräcken är ett nödvändigt element av modern arkitektur. Sådana konstruktioner blir ett permanent arkitektoniskt element som låter oss maximera uppfattningen av byggnadens arkitektoniska form genom att använda naturligt ljus och upprätthålla kontakt med omgivning. Helglasade räcken ger obegränsad formgivningsfrihet.

Självbärande räckesystemen förhöjer användningskomforten och höjer fastighetens värde.


Helglasade räcken är hela bitar av glas utan någon fördelning, som även har bärande funktion, eftersom de överför stora belastningar. Tack vare detta kan glasfästningen vara nästan osynlig.


Självbärande räcken möjliggör genomförande av en rad olika lösningar som är anpassade efter investerarens och arkitektens individuella stil och preferenser.


glass railing model

glass railing model

Helglasat räckesystem Copal är ett klassiskt räckesystem, med linjär nedre glasfäste i form av en bärande profil i aluminium och en glasskiva som fungerar som ett stöd med jämn fördelning av belastningar av vindtryck och linjär belastning längs glasets övre kant.

EXEMPEL PÅ HELGLASADE RÄCKEN

3D MODELL PÅ SJÄLVBÄRANDE RÄCKEN 3D vyLEDSTÄNGER TILL GLASRÄCKEN

Vi erbjuder ledstänger i rostfritt stål A2 (inomhusbruk) och A4 (utomhusbruk) i oval och fyrkantig form. Ledstängerna är i borstad eller polerad INOX färg. En stor fördel med rostfria ledstänger är bättre stelhet och beständighet mot mekaniska skador som kan förekomma vid montering och eventuell borttagning av ledstänger på glaset.

Självbärande räcken med sidofäste COPAL

Självbärande räcken med sidofäste COPAL


PROFILER I COPAL GLASRÄCKESYSTEM

De kan monteras både direkt på balkongskiva eller på balkongskivas främre del. Systemet är utrustat i ett snabbt, enkelt och så kallat tork-system av glasstöttning, dvs efter att sätta glas i basprofil sätter man lämpliga kilar som stabiliserar glasskivan. En sådan montering av glas gör monteringen snabb och ren. Glasskivor har inte några ytterligare hål, något som resulterar i större glashållfasthet och i själva glasets pris, produktions- och monteringstid. Sådana glasskivor kan ersättas mycket snabbare, utan att behöva demontera en hel konstruktion.

full-glass railing with side mounts

COPAL full-glass railing with side mounts

full-glass railing with bottom mounts

COPAL full-glass railing with bottom mounts


GLAS I COPAL SJÄLVBÄRANDE RÄCKEN

Glas som används i Copal självbärande glasräcken är härdat och laminerat glas. Ett sådant glas är mycket mer slagtåligt än vanligt glas, och ifall det krossas, spricker det i småbitar som är inte vassa, utan risk av skador orsakade av glasbitar, medan folie håller glasbitar på plats. Copal basprofil med system med lämpliga EPDM tätningar och kilar möjliggör tillämpning av glas som vanligtvis krävs vid sådana konstruktioner:

  • - Glas 8.8.4 - (två 8mm härdat glasskivor limmade med varandra och fyra lager PVB folie, av total tjocklek på 17,52 mm)

Glas till räcken behöver inte vara genomskinlig. Folier mellan glasskivor kan vara färgade, med grafik eller med högkvalitativt digitalt tryck. Man kan även tillämpa extra anti-reflekterande eller lågemissions ytbehandling på glas.

glazing for the glass railing system

exempel på glas tillämpat i självbärande räcken

Typ av glas, dess storlek och uthållighet skall bestämmas av en konstruktör, i enlighet med föreskrifter, belastningar som påverkar räcken och särdrag av bärande element av Copal system av självbärande helglasade räcken.


Aluminium Räcken


Kontakt


Any questions?

Call us: +48 67 216 67 67
Write to us:
Go to: kontakt
Scroll