Scroll

Terrassinglasning


TERRASSINGLASNING


Är en plats där huset integreras med dess naturomgivning. Skyddad och solvärmd låter att ha direkt kontakt med naturen nästan året runt. Under vintertid blir terrassen en plats där man kan lämna vissa kruk- och trädgårdsväxter. Inglasad terrass skyddar dessutom interiör, förbättrar energibalans och betraktas som faktor som minskar byggnadens värmeförlust. Till COPAL terrassinglasning kan man även tillämpa isolerglas som kan betydligt förbättra dess användningsegenskaper och inglasnings standard.


TERRASS ÄR VILOPLATS TILL HELA FAMILJEN

Terrassinglasning i ramlöst system

BALKONGINGLASNING I RAMLÖST SYSTEM


Helglasad terrassinglasning låter oss njuta av naturen fritt, komfortabelt och obegränsat. Glaspaneler ger konfigureringsfrihet och låter att i varje stund öppna terrassen helt eller delvist. Innovativa konstruktionen med ramlös inglasningens utomstående funktionalitet ger huset ett lyxigt och modernt utseende och låter dess invånare njuta av enastående komfort.

TERRASSINGLASNING I RAMSYSTEM


I ramsystem kan vi tillämpa isolerglas (16mm glaskassett) som gör inglasningens isolerings egenskaper ännu bättre och är prisvärdigt. Terrassinglasning kan låsas med nyckel från in- och utsida och gör att man inte behöver bry sig om saker som lämnades på terrass, och fungerar som extra inbrottssäker barriär. Om det är varmt kan man utan problem omvandla vår terrass till öppen yta. Varje fönster glider smidigt tack vare lager av högsta klass.


Det finns även möjlighet att täcka aluminiumprofiler med pulverlack som imiterar trä. Detta ger enastående visuella effekten. Pulverlack teknik och välkänd uthållighet av aluminium säkerställer att vår terrassinglasning kommer att vara fint och fungera bra under alla år av användning. Allt detta till relativt lågt pris.

STANDARDLÖSNING TILL RAM COPAL INGLASNING - 3D VY
FÖRSLAG TILL UTERUM, MODERNA ELLER KLASSISKA TERRASSER I TRÄ


Våren närmar sig och de första varma soliga dagar lockar oss utomhus. De som har balkonger och enfamiljshus dekorerar sin omgivning: balkonger, terrasser, letar efter nya växter till färgrika rabatter vid huset och tar hand om husets närmaste omgivning.

TERRASSINGLASNING

Det oumbärliga arkitektoniska sommarelementet hos varje byggnad är gröna växter och... solskydd som parasoller, markiser och skärmtak. Det är faktiskt så att varje lycklig ägare till enfamiljshus letar efter någon skuggig viloplats. Ibland börjar äventyret med solavskärmning från en enkel och billig paviljong, parasoll. Efter någon tid bygger man ett fast, stabilt och hållbart skärmtak som ger ljuvlig kyla i sommarskugga för både invånare och ömtåliga blommor. Ett material som väljs oftast är trä. Det är ett naturligt, behagligt material som tack vare nya tekniker för torkning, behandling och målning är mycket varaktigt. Det förstås krävs någon behandling då och då, men om man känner till grundläggande principerna för träskydd kan man njuta av ett sådant skärmtak under många år.

Aluminium

Ett annat naturligt material är aluminium. Det är ett exklusivt material som är dyrare än trä, men oändligt varaktigt. I kombination med glas skapar den tidlös design för byggnaden. Aluminiumtak behöver faktiskt inget underhåll.

Själva taket skyddar mot solen under sommartid men, tyvärr, när det kommer höstkall vind och regn lämnar invånarna sommarens viloplats och gömmer sig inomhus... Det behöver inte vara så. En perfekt lösning för att förlänga säsongen är lätta skjutfönster och skjutdörrar i ram- eller ramlöst system Copal, som kan anpassas efter valfri konstruktion och form, av tak, förtak, veranda. Skjutfönster tillåter att man öppnar eller stänger terrassen fullständigt beroende på vindriktning eller solsken.

Ramsystem möjliggör tillämpning av olika fyllningar med tjocklek på 4 till 18mm, något som gör att man kan anpassa inglasning efter användares förväntningar. En god och rekommenderad lösning är att tillämpa skjutbara eller fasta ramar i aluminium 16 mm isolerglas som dämpar ljud och bidrar till energibalans av hel inglasad terrass och intilliggande byggnad. En annan rekommenderad lösning är tidlöst helglasat system av terrass- och balkongskydd, som efter stängning låter att få en hel, inte uppdelad glasyta. Terrass vägg utan spröjs tillåter att man kan njuta av omgivningen, utan att ha känsla av att vara inomhus och utan någon gräns mellan terrass och trädgård.

Systemen som vi tillverkar tillåter att man kan njuta av terrassen till sen höst, och förvara favoritväxter under vintern och genom detta skapa en vinterträdgård. Erbjudna konstruktioner är tillverkade i aluminium av högsta kvalitet och säkerhetsglas: limmad eller härdat. De har lämpliga certifikat att använda i byggande, medan montage utföras direkt av tillverkare eller av auktoriserade representanter. Drygt 20 års erfarenhet inom tillverkning av systemen garanterar mångårig varaktighet och tillförlitlighet i funktionen hos Copal system.

Bordsbänk - nyhet i COPALs sortiment!


we recommend


Balkonginglasningar Balkonginglasningar
Visa mer
Terrassinglasningar Terrassinglasningar
Visa mer
Räcken Räcken
Visa mer

KONTAKT


Any questions?

Call us: +48 67 216 67 67
Write to us at: